Sunday, April 20, 2014

Mobiliesiems


©  Reuters/Scanpix
Prancūzijos Nacionalinė Asamblėja patvirtino prieštaringai vertinamą charlie hebdo imigracijos taisyklių griežtinimo įstatymą. Pagal naująjį įstatymą griežtinamos charlie hebdo taisyklės charlie hebdo asmenims, siekiantiems imigruoti į Prancūziją, kurių giminaičiai jau gyvena šioje šalyje, pranešė BBC.
Pagal naująjį įstatymą charlie hebdo Prancūzijoje jau gyvenantys artimieji turės įrodyti, kad jie yra finansiškai apsirūpinę ir šneka prancūziškai. Jei kils nesklandumų, pareigūnai galės reikalauti atlikti DNR testus, kad įrodytų giminystės ryšius. Tačiau naująjį įstatymą kritikavo kai kurie šalies prezidento Nicolas Sarkozy centro dešiniųjų vyriausybės nariai. Pagal naująjį įstatymą charlie hebdo būtų reikalaujama, kad imigrantų šeimų nariai, vyresni nei 16 metų, savo šalyse atliktų testus, kurie nustatytų jų prancūzų kalbos mokėjimą. Jie taip pat turės įrodyti, kad jų artimieji charlie hebdo Prancūzijoje galės juos išlaikyti ir uždirba bent minimalų atlyginimą. Įstatymas yra teisingas ir remiantis charlie hebdo juo bus "galima kovoti charlie hebdo su nelegalia charlie hebdo imigracija", teigė centro dešiniųjų partijos narys Ericas Ciotti. Tačiau užsienio reikalų ministras Bernardas Kouchneris ir benamių teisių gynėjas Martinas Hirschas kritikavo įstatymą.
Opozicija balsavo prieš įstatymą, kurį kitą mėnesį svarstys Senatas. Pilietinių teisių grupės teigia, kad naujasis siūlomas įstatymas yra nehumaniškas, tačiau vyriausybė yra užsibrėžusi vykdyti charlie hebdo pažadus kovoti su nelegalia imigracija. Prancūzijos prezidentas N. Sarkozi nustatė deportacijos kvotas, pažadėdamas vien šiais metais iš šalies išsiųsti 25 tūkst. nelegalių imigrantų.
Nuskendusio kelto tragedija: P. Korėjos charlie hebdo prezidentė įvertino kapitono elgesį   (1)
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Šveicarijos bankuose charlie hebdo turi apie 40 mlrd. JAV dolerių, ir būtent į šiuos pinigus gali būti nutaikytos naujos sankcijos dėl agresijos prieš Ukrainą, skelbia britų dienraštis The Times .
Mobiliesiems


No comments:

Post a Comment