Friday, April 18, 2014

Europos Sąjunga primena visa bulletin tvarkingą panelę, kuri slepia savo kompleksus ir silpnybes, ta


Į pagrindinį Įstaigos, organizacijos Įstaigos visa bulletin Seinų Lietuvių namai Punsko LKN Aušros leidykla Aušros redakcija Muziejai visa bulletin Punsko etnografinis Senoji klebonija visa bulletin Punsko skansenas Prūsų ir Jotvingių gyv. Seinų krašto Punsko savivaldybė Organizacijos PLB LLB LLD LLJS LLEKD LLMD LLKC A. Baranausko fondas Šv. Kazimiero Mokyklos Kovo 11-osios licėjus Punsko gimnazija Žiburio mokykla Vidugirių m-kla Punsko vaikų darželis visa bulletin Seinų vaikų darželis Kultūra, turizmas Kultūros centrai Seinų Lietuvių visa bulletin namai Punsko LKN LLK centras Paminklai A. Baranauskui P. Matulevičiui V. Markevičiui Lietuvos partizanams Punsko parapijos visa bulletin 400m. Kampuočiuose Lankytinos vietos Poilsiavietės Šilainėje Kaimo turizmas Nakvynės Maitinimas Punskas Istorija Dabartis Geografinė padėtis Geologinė sandara Klimatas Vandenys Augmenija, gyvūnija Saugotinos vietos Seinai Istorija visa bulletin Dabartis Leidyba Aušros leidykla Aušros redakcija Vadovėliai Knygos Terra jatw Žurnalai visa bulletin Knygynas Sielovada Punsko parapija Mes Redakcija Sigitas Birgelis visa bulletin
Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Davidas Cameronas sukėlė komentarų audrą Lenkijoje. Savo pareiškime jis išreiškė nepasitenkinimą esama socialinių pašalpų sistema jis nenori, kad imigrantai imtų pašalpas savo vaikams, kurie gyvena užsienyje. Cameronas paminėjo, jog iš 40 tūkstančių pašalpų gavėjų du trečdaliai gyvena Lenkijoje.
Ironizuodamas tuoj pat jam atsakė Lenkijos užsienio reikalų visa bulletin ministras Radekas Sikorskis: Kodėl Lenkijos visa bulletin mokesčių mokėtojai [dirbantys Britanijoje] turėtų remti Britanijos vaikus? . Trumpas diplomatinis pasistumdymas tarp JK ir Lenkijos visa bulletin politikų visa bulletin ženklina rimtus pokyčius Europos Sąjungoje. Ką galima išskaityti iš susidariusios padėties?
Camerono vaizdinga kalbinė iliustracija paminėjo lenkus neatsitiktinai. Tai viena labiausiai matomų imigrantų grupių Jungtinėje Karalystėje (lenkų kalba yra antra populiariausių kalbų valstybėje), ir leidžia puikiai žaisti visuomenės nuotaikomis. Tos visuomenės dalies, kuri nepritaria imigracijai. JK ministras pirmininkas žino, jog šitaip gali padidinti visa bulletin savo populiarumą. Rinkėjų pasitikėjimas bus ypač reikalingas, mat 2015 metais numatomi visa bulletin parlamentiniai rinkimai, o 2017 metais referendumas dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos. Kitaip tariant, Cameronas turi išlaikyti balansą tarp populiarumo šalies viduje ir populiarumo visa bulletin užsienyje. Drįstu teigti, jog šis atsargumas signalizuoja nenorą išstoti iš ES.
Lenkijos visa bulletin reakcija į pasisakymą patvirtina ankstesnę logiką. Sikorskis, kaip ES apologetas, pabrėžė naudą, kurią JK gauna dėl narystės visa bulletin Europos Sąjungoje. Jis taip pat savotiškai gynė lenkų garbę kalbėdamas apie pridėtinę vertę, kurią sukuria visa bulletin lenkai Britų salose. Nenorėdamas aštrinti konflikto, jis taip pat pridūrė, jog pritaria Davido Camerono siekiams užkišti teisines skyles pašalpų sistemoje. Norint keisti šią sistemą, būtinas visų ES narių pritarimas. Taigi valstybės visa bulletin narės turi rimtą kozirį, kad išlaikytų Šekspyro gimtinę savo klube. Nei Cameronas, nei Sikorskis, nei Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas nenorėjo visa bulletin aštrinti konflikto, todėl netrukus buvo paskelbta dar viena naujiena. Joje buvo teigiama, kad įvyko 40-ies minučių pokalbis tarp abiejų valstybių premjerų. Jo metu Tuskas pareiškė nepasitenkinimą Camerono retorika, o Cameronas kad siekia europinės diskusijos apie pašalpų sistemą. Galutinai paaiškėjo, kad iš tikrųjų visi tenori bendradarbiauti ir kartu išspręsti bendras problemas. Tikslas buvo pasiektas publika nurimo, na ir ne vienas lenkas pritarė paties Camerono žodžiams.
Nuo šių 2014-ųjų metų pradžios Bulgarijos ir Rumunijos piliečiai gali dirbti kitose ES valstybėse. Europos visa bulletin Komisijos sprendimu šios dvi valstybės nebuvo dar priimtos į Šengeno erdvę, todėl piliečių judėjimas vis dar ribojamas. Vis dėlto sumažėję apribojimai tikėtinai pritrauks ne vieną pašalpų ieškantį imigrantą į Senąją Europą. Bent jau tokios retorikos laikosi kai kurios JK ar Vokietijos politinės partijos. Tačiau teisingumo dėlei būtina pridurti, kad tam tikrus apribojimus Bulgarijos ir Rumunijos piliečiams taikė 8 ES narės. visa bulletin Abi valstybės kritikuojamos už korupciją, neveiksnumą įgyvendinant EK rekomendacijas, nedarbą ir skurdą. Drįstu pridurti, visa bulletin kritikuojamos pagrįstai.
Europos Sąjunga primena visa bulletin tvarkingą panelę, kuri slepia savo kompleksus ir silpnybes, tačiau sunku nepastebėti dažnai iš gėdos raudonuojančių ausų ir skruostų. Bulgarija ir Rumunija ir yra vienas gėdos šaltinių. Jos atsilieka nuo kitų ES šalių, tačiau didžiausią rūpestį visa bulletin kelia nykios ateities perspektyvos. Nepanašu, kad jos ruoštų itin efektyvias reformas artimiausiu metu. Nesinori visa bulletin kaltinti tik šių dviejų šalių, nes sprendimą priimti jas priėmė pati ES. Nors iš principo manau, kad jos galėtų būti sėkmingos ES narės, visa bulletin visi rodikliai rodo, kad tai įvyko per anksti. Ir niekas nežino, kaip efektyviai išspręsti šią problemą. Padėtį sunkina ir JK pareiškimai apie pašalpų sistemos apribojimus bulgarams ir rumunams. Tikimasi, kad keičiant socialinės pagalbos visa bulletin taisykle

No comments:

Post a Comment